Algemene info
De Vliegclub Grimbergen is een Nederlandstalige vliegclub gebaseerd op het Vliegveld van Grimbergen. Sinds 1978 trachten we de vliegsport toegankelijk te maken voor een zo groot mogelijk publiek. Bescheiden begonnen met een opgekalefaterd vliegtuigje, groeide de vereniging ondertussen uit tot een volwaardige vliegclub met zeven toestellen.

De kernactiviteit van de club is de basisopleiding tot privaat piloot vliegtuig (PPL(A)) met als thuisbasis het vliegveld van Grimbergen, waar ook de theoretische opleiding en andere randactiviteiten plaatsvinden. Het clublokaal is elk weekend geopend, maar bij goed vliegweer kan je er ook tijdens de weekdagen terecht. Door de inzet van alle leden trachten we de opleiding zo goedkoop mogelijk te houden en iedereen de mogelijkheid te bieden tegen relatief lage prijzen zijn/haar hobby te beoefenen.

Naast de theoretische en praktische opleiding organiseert de vliegclub regelmatig groepsuitstappen (uiteraard per vliegtuig) en geleide bezoeken aan diverse luchtvaartinstanties (zoals Eurocontrol, CANAC, ...). Ieder jaar wordt er tevens een intensieve vliegstage georganiseerd in het zuiden van Europa (met vliegtuigen en instructeurs van de club). Leerling-piloten kunnen er in ideale (weers)omstandigheden hun eerste vlieguren volmaken, maar ook voor ervaren piloten is het vaak een aangename vliegvakantie.

Alhoewel de Vliegclub geen nadruk legt op de vorming tot beroepspiloot, heeft ze al beroeps- en lijnpiloten (m/v) uit haar rangen weten komen. De opleiding tot privaat piloot met internationale bevoegdheid (PPL(A)) is dan ook de ideale springplank voor wie verder wil.